Blog

Infohos Academy - Opleidingen Apotheek

Nood aan een update?

Door de Coroncrisis beslisten we om alle opleidingen te verschuiven naar het najaar. Hieronder vindt u alle nieuwe data en opleidingen.

Uw ziekenhuisapotheek werkt al enkele jaren met Infohos Apotheek. Maar ondertussen is uw team én de software geëvolueerd. Heeft iedereen de nodige kennis op zak om de mogelijkheden van het pakket optimaal te benutten? Een extra opleiding kan ervoor zorgen dat u meer uit uw pakket haalt en dus efficiënter kan werken.

Daarom start Infohos Solutions met de Infohos Academy: een opleidingsaanbod voor gebruikers van onze software. We bieden twee formules aan

  • Het open aanbod: opleiding waarbij u inschrijft voor één of meerdere sessies. Deze opleidingen gaan door op de kantoren van Infohos Solutions in Oostkamp. U neemt deel aan de opleiding samen met collega-ziekenhuisapothekers uit andere ziekenhuizen. Dit zorgt voor de nodige interactie en inzichten in hoe anderen bepaalde zaken organiseren.
  • Het aanbod op maat: de opleiding gaat door in uw ziekenhuis. U bepaalt zelf wie binnen uw team deelneemt. De inhoud van de opleiding wordt bepaald in overleg tussen de docent en het ziekenhuis.

Hieronder geven we u alvast een eerste overzicht van de geplande – open – opleidingen. Om de opleidingen zo interactief mogelijk te houden beperken we het aantal deelnemers per sessie tot 8. Per ziekenhuis kan u maximum 2 (hoofd)apothekers per sessie inschrijven. Wenst u een opleiding voor uw apotheek-assistenten? Dan kan deze op maat van uw ziekenhuis georganiseerd worden.

 

Programma

 

Basisopleiding artikelenbeheer 
3 september 2020 - Berchem 

De artikelendatabase is het hart van uw Apotheekoplossing. Het is dan ook essentieel dat u deze correct interpreteert en gebruikt. In deze basisopleiding overlopen we stap voor stap alle onderdelen. Zo krijgt u de nodige opfrissing en ontdekt u alle functionaliteiten.

Naast een overzicht van deze basisfunctionaliteiten zoomen we in op

  • de module intern artikel
  • de basistabellen
  • de gegevens merkingen en parameters gekoppeld aan de artikels
  • de inventaris
  • de specifieke drukwerken

Tijdens de sessie spelen we zoveel mogelijk in op uw concrete vragen rond artikelenbeheer. Gelieve deze door te geven bij inschrijving.  Dit kan via info@infohos.be met vermelding van naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

 

Basisopleiding koppelingen & berichten in Infohos Apotheek
8 september 2020 in Oostkamp (Laatste plaatsen) of 6 oktober 2020 in Berchem (VOLZET)

Uw apotheektoepassing is binnen het ziekenhuis geen standalone applicatie maar koppelt met heel wat andere softwarepakketten. Zo is er een koppeling met uw patiëntenadministratie, facturatie, elektronisch voorschrift, ... maar vaak ook met installaties zoals distributierobots, dispenserkasten, ... Daarbij worden heel wat berichten uitgewisseld. Tijdens deze opleiding zoomen we in op deze koppelingen. Op maat van niet-IT'ers verduidelijken we voor u deze soms technische koppelingen. Zo weet u na de sessie onder andere wat een ADT-bericht, de MFN^M15, RAS-bericht, ... is en waarvoor dit gebruikt wordt en krijgt u inzicht in de verschillende koppelingen in uw apotheekpakket.

Inschrijven kan via info@infohos.be met vermelding van naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

 

Basisopleiding koppeling Oazis (facturatie) en Infohos Apotheek

29 september 2020  in Berchem (VOLZET) of 13 oktober 2020 in Oostkamp

Werkt uw ziekenhuis met Oazis van Xperthis voor de facturatie? Schrijf dan zeker en vast in voor deze sessie van de Infohos Academy. Stap voor stap gaan we in op de koppeling die er is tussen Infohos Apotheek en Oazis. Zo overlopen we de volledige facturatieflow vanuit het perspectief van de Apotheek. 

Inschrijven kan via info@infohos.be met vermelding van naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

 

Opleiding Inventaris in Infohos Apotheek
17 november 2020 in Oostkamp - voormiddagsessie '(VOLZET) en namiddagsessie

Traditioneel sluit u het jaar af met een inventaris van de volledige stock in uw ziekenhuisapotheek. Tijdens deze sessie overlopen we stap voor stap hoe u deze procedure efficiënt uitvoert. Zo wint u heel wat tijd bij deze jaarlijkse opdracht. 

Inschrijven kan via info@infohos.be met vermelding van naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

Opleidingslocatie

Sessie 3 september - 29 september - 6 oktober
MeetDistrict - The Link
Posthofbrug 6/8
2600 Berchem

Start opleiding: 9u.30
Einde opleiding: 12u.30

Sessie 8 september - 13 oktober 
Infohos Solutions
Legeweg 157F
8020 Oostkamp

Start opleiding: 9u.30
Einde opleiding: 12u.30

Sessie17 november 
Infohos Solutions
Legeweg 157F
8020 Oostkamp

Voormiddagsessie:
Start opleiding: 9u.30
Einde opleiding: 12u.30

Namiddagsessie:
Start opleiding: 14u.00
Einde opleiding: 17u.00

Docent

Hilde Claerhout – Functioneel expert Apotheek bij Infohos Solutions

Jarenlang was Hilde Claerhout ziekenhuisapotheker in Maria Middelares Gent. Als geen ander kent zij de processen binnen de ziekenhuisapotheek en kan zij u optimaal begeleiden bij het efficiënt gebruik van de apotheeksoftware in de dagelijkse praktijk

Prijs

175 euro/sessie (excl. 21% btw). Dit omvat

  • deelname aan de opleiding
  • cursusmateriaal
  • koffiepauzes en broodjeslunch

Om de opleidingen zo interactief mogelijk te houden, beperken we het aantal deelnemers per sessie tot 8. Per ziekenhuis kan u maximum 2 (hoofd)apothekers per sessie inschrijven. 

Inschrijven kan via info@infohos.be met vermelding van naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).