Blog

SMS-herinnering zorgt voor 60% betalingen van openstaande facturen

Een factuur vergeten betalen? Het kan iedereen overkomen. Ook uw patiënten. In het klassieke facturatieproces stuurt u na de vervaldag een rappel. Werkt u met Infohos BOEK? Dan kan u vanaf nu uw patiënten een kleine reminder versturen via SMS. Dit kan voordat u de eerste officiële rappel verstuurt. Deze rappel is goedkoper dan een officiële rappel via de post. Bovendien verloopt het proces automatisch. Zo wint u tijd en geld!

Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze startte in april met het versturen van deze herinneringssmsjes. "De effecten van deze berichten zijn niet te onderschatten." zegt Luc Jaques, hoofdboekhouder. "Door de sms wordt 60% van de openstaande facturen, waarbij we over een GSM-nummer beschikken, betaald. Dit vermijdt dat we hiervoor een officiële rappel moeten sturen. Dat zorgt voor een besparing in de administratie- en verzendkosten. Bovendien komt een herinnering per sms vriendelijker over naar de patiënten toe."

Geen extra werk voor het ziekenhuis

Het SMS-berichtje wordt automatisch aangemaakt en bevat alle gegevens van de factuur die over het hoofd gezien werden. Als ziekenhuis beslist u zelf welke tekst gebruik wordt. In het bericht zit volgende informatie vervat:

  • Openstaand bedrag van de factuur
  • Gestructureerde nummer
  • Telefoonnummer waar ze het ziekenhuis kunnen bereiken
  • Bankrekeningnummer waarop kan worden gestort
  • Patiëntnummer

Daarvoor wordt een koppeling gemaakt tussen Infohos BOEK en de patiëntenadministratie. Om deze SMS herinneringen te activeren moet het ziekenhuis contact opnemen met Infohos Solutions om een éénmalige configuratie uit te voeren en een koppeling te maken met de telecomprovider van het ziekenhuis.

In een volgende fase zal het mogelijk zijn om in deze herinneringssmsjes een directe betaallink op te nemen. Zo kan de patiënt met één klik zijn factuur onmiddellijk betalen. Daarvoor is in een eerste testproject samengewerkt met de betalingsfaciliteiten van POM. AZ Sint-Jan Brugge-Oostende zal deze nieuwe functionaliteit in gebruik nemen in september.